Ingrasamant gratuit la comenzi de peste 100 de plante. VERIFICĂ PRODUSELE NOASTRE

Idei pentru a avea un gard viu ca pe copertile revistelor de specialitate

Idei pentru a avea un gard viu ca pe copertile revistelor de specialitate

Daca intotdeauna ai visat sa te plimbi in gradina ta luxurianta, plina de vegetatie, flori frumos mirositoare, iarba deasa si sanatoasa si fiecare zona sa fie ordonata si delimitata de un gard viu spectaculos atunci acest vis nu este tocmai departe. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti cateva idei inspirate pentru a putea pune in practica solutiile potrivite pentru a avea o gradina minunata. 

Cu siguranta, atunci cand iti alegi tipurile de plante dar si de gard viu care sa delimiteze anumite zone, trebuie sa tii cont si de spatiul disponibil dar si pe posibilitatile de realizare si punere in practica a ideilor respective. 

  

Idei de gard viu pe care le poti planta in gradina ta

 

Gardul viu reprezinta una dintre cele mai practice idei prin care poti sa iti protejezi proprietatea dar in acelasi timp sa si asigure intimitatea de care ai nevoie. Gardul viu se integreaza perfect indiferent de tipul de arhitectura pe care trebuie sa il inconjoare. In plus, reprezinta o investitie pe termen lung foarte buna.

Cu intretinerea corespunzatoare si cu un efort minim se poate pastra in cele mai bune conditii bune. Imaginea de ansamblu se imbunatateste iar valoarea casei creste, devenind astfel una dintre cele mai bune alegeri pentru delimitarea proprietatilor. In plus, gardul viu are un pret accesibil si poate sa fie cumparat din orice magazine de specialitate sau de bricolaj.  

Atunci cand vine vorba despre idei pentru infiintarea unui gard viu, cele mai potrivite specii sunt cele din familia foioaselor. Acest tip de garduri vii se preteaza pentru ridicarea unui zid verde care sa asigure intimitatea necesara. Reusesc sa protejeze foarte bine impotriva vantului, zapezii si a razelor soarelui care pot sa devina deranjate atunci cand doresti sa stai mai mult in gradina pe timpul verii. Te vei putea adaposti la umbra si vei putea sa te bucuri de timpul petrecut afara. Pentru a te asigura ca beneficiezi de toate acestea, cele mai bune specii sunt lemnul cainesc sau cimisirul.  

Pentru o gradina in care doresti sa fie cat mai multe flori, nici gardul viu nu trebuie sa faca exceptie iar cele mai bune alegeri in acest caz sunt spiraea care creste compact si face flori albe dar si hibiscusul de gradina care va face flori mari si in mai multe culori. Aceasta din urma, dezavantajul este reprezentat de o usoara desfrunzire care poate sa fie corectata prin tundere. Poti sa alegi un gard viu simplu, verde, din frunze sau unul care combina verdele natural cu flori. Asortate corespunzator vei putea obtine o imagine de ansamblu foarte placuta iar gradina ta va capata acea pata de culoare de care are nevoie pentru a arata cat mai bine.  

 

Cum sa te asiguri ca gardul viu va arata exceptional de fiecare data? 

 

Nici tunsul nu trebuie pierdut din vedere atunci cand iti doresti o gradina cu un gard viu care sa arate cat mai bine. Dar, aici, in ceea ce priveste ideile in care poti tunde gardul viu totul depinde de imaginatia si indemanarea ta. 

Pentru ca un gard viu sa arate exceptional, ceea ce conteaza cu adevarat este calitatea materialului verde, desimea, starea de sanatate si locul in care se afla. Aceste detalii depind in totalitate de modul in care alegi sa intretii gardul viu. Poate sa delimiteze spatiile cu flori de alei sau poate sa acopere partial un zid care nu are un aspect estic atat de placut. Indiferent de destinatia pe care o are gardul viu, ingrijirea corespunzatoare este o regula de respectat. 

In momentul in care ai decis ca doresti sa plantezi gard viu in gradina ta primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti evaluezi ideile si posibiltatile in care s-ar putea pune in practica. Constituie un plan pe care sa il respecti de la inceput pana la final si ia in calcul spatiul disponibil. Urmatorul pas este sa alegi speciile de gard viu astfel incat sa creeze un spatiu echilibrat si deloc incarcat. Ia in calcul faptul ca un gard viu este o decizie pe termen lung si ca este nevoie de putina rabdare inainte de a putea sa ii dai forma pe care o doresti.  

In momentul in care tunzi gardul viu, asigura-te ca te-ai documentat temeinic intrucat nu ti-ai dori ca dupa o anumita perioada de timp sa incepi toata munca de la inceput. Foloseste instrumente de calitate si fa-ti o idee de ansamblu asupra a ceea ce iti doresti sa obtii. Daca nu stii ce s-ar potrivi in gradina ta atunci intreaba un specialist care iti va putea oferi cateva informatii pretioase in legatura cu ce ai putea sa alegi. Nu ocoli nici magazinele online intrucat aici vei putea sa gasesti atat sfaturi utile cat si instrumente de calitate si specii diferite de gard viu care sa iti innobileze gradina. 


După tag-uri


    ×