fbpx

Instructiuni de plantare gard viu

Pentru a obtine un gard viu des si frumos, intr-un timp cat mai scurt, recomandam plantarea a opt sau zece plante din specia Lemnul Cainesc (Ligustrum Ovalifolium) pe metru liniar.

Pentru a planta aveti nevoie de urmatoarele:

Cazma

Sapa

Tarusi

Sfoara

Nisip (o roaba pentru 10ml)

Foarfeca pentru plante.

Aceasta metoda de plantare a unui gard viu verde tip Lemnul Cainesc (Ligustru Ovalifolium) este cel mai des folosita in cazul suprafetelor mici, al delimitarii suprafetelor intre vecini, pentru a crea o bariera verde de intimitate in curte. In acest mod se reduce dimensiunea gardului viu la maturitate si este si mai usor de plantat.

Dupa ce ati trasat cu sfoara zona unde va fi plantat gardul viu din specia Lemnul cainesc, sapati un sant de 20 cm latime si 15 am adancime. Amestecati apoi nisipul cu pamantul care a fost scos din sant (desigur, dupa ce l-ati maruntit bine). Cu amestescul respectiv umpleti santul in proportie de 80% si turnati apa din abundenta.

Verificati dupa 20 de minute iar daca amestecul s-a transformat in mocirla este timpul sa incepeti sa plantati viitorul dumneavoastra gard viu verde.

Plantele trebuie sa fie infipte cu radacina in mijlocul santului. Distanta ce trebuie plastrata intre plante trebuie sa fie de 10-12 cm. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unui distantie de lemn, ce poate fi confectionat chiar de dumneavoastra. In vederea obtinerii unei linii drepte, plantele trebuiesc infipte chiar langa sfoara. Ulterior, cu o sapaliga de mana sau chiar cu mana trageti pamantul langa tulpina plantei si apasati-l usor. In final, restul de 20% de pamant uscat se adauga peste mocirla si langa plante, calcandu-se foarte bine in jurul acesteia.

Dupa finalizarea procesului de tasare, este obligatoriu sa taiati plantele ce compun gardul viu. In cazul unei plante cu o inaltime de 30-35 cm, se taie intre 2 si 5 cm din fiecare varf. De ce este importanta taierea varfurilor unui gard viu vesnic verde? Prin taiere se exclude partea cruda (tanara) a plantei, lucru ce permite atat o mai buna fixare in pamant cat si o ramificare corespunzatoare. Foarfeca cu care se efectueaza taierea trebuie sa fie bine ascutita.

In final, udati din abundenta noua dumneavoastra gard viu vesnic verde iar dupa cateva zile mai tasati inca o data pamantul.

OBLIGATORIU – va trebui sa taiati varfurile plantelor,imediat dupa plantare,se taie cam 10% din dimensiunea plantei.

Aceasta metoda de plantare este folosita mai des in parcuri, in zonele din jurul blocurilor sau spatiilor de birouri, sau pe suprafetele mari de teren deoarece, la maturitate, ocupa un spatiu mult mai mare. Pentru pregatirea terenului si plantare, se folosesc aceleasi procedee descries la plantarea in linie dreapta. Singura diferenta este latimea santului, aceasta trebuind sa fie mai mare si ajungand pana la 25-30 cm.

Efectul gardului viu verde va fi, cu siguranta, cel scontat, permitandu-se, in plus, circularea aerului si expunerea corespunzatoare la soare.

Plantarea unui gard viu vesnic verde din specia Lemnul cainelui (Ligustrum ovalifolium) se face incepand cu luna septembrie si pana in luna aprilie, in functie de contidiile meteo.

Nu se planteaza in pamant inghetat sau cu zapada.

Acesta folie antiburuiana, speciala pentru un gard viu tip Lemnul cainelui este realizata dintr-un tesut din fasii de rafie, stabilizat UV. Pe de o parte ea permite trecerea apei impreuuna cu substantele nutrivite insa pe de alta parte impiedica aparitia buruienilor nedorite. De asemenea, un gard viu tip Lemnul cainesc (Ligustrum ovalifolium) necesita umiditate iar folia asigura mentinerea acesteia. Rezista indiferent de temperaturi si se poate fixa cu ajutorul unei sarme sau folosind elemente decorative gen scoarta, piatra ornamentala.

Ingrasamant foliar BIONAT plus

Suntem convinsi ca va doriti sa aveti un grad viu cat mai sanatos, care sa creasca rapid si sa aiba o corecta ramificare. Din acest motiv va rocomandam utilizarea ingrasamantului foliar BIONAT plus. Acesta este un extract natural din plante, cu efecte extraordinare asupra cresterii unui gard viu verde tip Lemnul cainesc (Ligustrum Ovalifolium). 99% rolul sau este biostimulator. Datorita faptului ca este absorbit prin frunze aproaoe instantaneu, BIONAT plus asigura o reactie de crestere foarte rapida. Recomandam aplicarea prin pulverizare direct pe frunzele plantei. Concentratia perfecta pentru un gard viu verde cu crestere rapida este de 20 ml la 10 l de apa.

Asa cum se poate observa, plantarea unui gard viu vesnic verde tip Lemnul Cainesc (Ligustrum Ovalifoliul) se face foarte usor. O data cu deschiderea coletului veti regasi toate instructiunile de plantare necesare. Este verde, sanatos, fiind cea mai buna optiune in cazul plantarii unui gard viu cu crestere rapida.

Fii informat!

Abonare newsletter

COMANDA AICI