Ingrasamant gratuit la comenzi de peste 300 de plante. VERIFICĂ PRODUSELE NOASTRE

Gard viu lemn câinesc – ultima tendință în România

Gard viu lemn câinesc – ultima tendință în România
Lemnul câinesc sau gard viu minune, este o specie care a cucerit la propriu grădinarii din România. Acest tip de gard viu are frunze căzătoare, mici și lucioase, are o culoare de un verde viu foarte atractiv. Nu este o plantă pretențioasă iar ingrijirea este mult mai simplă decât în alte cazuri. Formează un gard viu cu o densitate foarte mare, crește rapid și poate să fie plantat în orice tip de sol indiferent de condițiile climatice 

 Mai ales dacă ești la început și până acum doar ai cochetat cu ideea de a planta gard viu în gradina ta, această specie reprezintă alegerea perfectă. Gardul minune are capacitatea de a oferi protecție chiar și împotriva prafului sau al zgomotului, așadar, este potrivit pentru a imprejmui spațiul de relaxare din grădina ta.

 

Gardul viu , perfect pentru gradinile de pretutindeni

 

Capacitatea de rezistență a lemnului câinesc este impresionantă întrucat în condiții de temperatură scăzută nu este afectată planta. Poate rezista la temperaturi scăzute de până la -350, chiar și în condiții de vânt extrem. Astfel, indiferent de zona țării în care locuiești, acest tip de gard viu poate să ofere posibilitatea de a fi plantat oriunde.

Lucrările de plantare pentru acest tip de gard viu încep la mijlocul lunii octombrie sau noiembrie după ce au avut loc primele înghețuri sau până la sfarșitul lui martie, începutul lui aprilie. Dacă deja este înfiițat un astfel de gard viu și dorești doar sa îl muti intr-o nouă zonă, atunci trebuie să ții cont să respecți această perioada de plantare. Pentru un gard viu mai bogat se recomandă sădirea la o distanța de 10-15cm pe rând și create doua rânduri.

Acest gard viu poate să crească 1,5 m pe an, înălțimea putând fi influențată de cantitatea de apă utilizată pentru udarea plantelor. Pentru a favorize creșterea rapidă trebuie udat până în momentul în care ajunge la inălțimea dorită iar după ce a fost atins acest prag se recomandă reducerea cantității de apă iar acest lucru va incetini creșterea plantelor.

În timpul verii lăstarii lungi vor fi tunși de aproximativ două ori iar toamna doar o singură dată pentru a acorda o ingrijire adecvată gardului viu – lemn câinesc. La ultima tăiere se va realiza și o tăiere mai uniformă. În primul an de la plantare se va acorda o atenție mai mare asupra desimii gardului viu. Astfel, cu cât o taiere are loc mai aproape de cea anterioară cu atât mai des va fi gardul viu.

Pe timp de primăvară se recomandă să se realizeze o taiere de regenerare pana la aproximativ 10-15 cm deasupra solului. Este important să se realizeze tăierile conform acestor specificații întrucât, în caz contrar, va fi înalt dar nu va fi și des.

 

Gardul viu – lemn câinesc și dăunătorii

 

Dăunătorii apar doar după iernile blânde deoarece nu pot supraviețui dacă temperaturile de afară sunt foarte scăzute. Prinicipalii dăunători care pot să afecteze plantele de gard viu sunt acarienii, țânțarii și muștele. Este foarte ușor ca plantele sănătoase să capete o serie de probleme în urma unor condiții de temperaturi favorabile pentru apariția lor. Este important să verifici în permanență dacă nu s-au format acarieni.

Chiar dacă planta nu a suferit deteriorări masive este recomandat ca după iernile blânde, imediat după apariția mugurilor să se stropească cu insecticid.

Deși este un tip de gard viu care se poate întreține cu ușurință, tot este necesar să i se acorde atenția cuvenită. Rezultatul va fi unul demn de admirat iar grădina ta va căpăta un aspect estetic plăcut. Chiar dacă nu ești un gradinar priceput cu ajutorul acestui tip de gard viu te vei putea bucura de un spațiu exterior pus în valoare de vegetație.


După tag-uri


    ×