Ingrasamant gratuit la comenzi de peste 100 de plante. VERIFICĂ PRODUSELE NOASTRE

Sfaturi de ingrijire a gardului viu toamna

Sfaturi de ingrijire a gardului viu toamna

Toamna este momentul in care natura se pregateste pentru iarna si, la fel procedeaza si gardul viu din gradina ta. Acesta din urma merita o atentie la fel de sporita precum ingrijirea tuturor plantelor existente in spatiul exterior. Gardul viu daca este bine intretinut va putea sa isi pastreze frumusetea indiferent de anotimp iar primavara te vei putea bucura din nou de aspectul deosebit. 

Cosmetizarea gardului viu reprezinta una dintre etapele pregatitoare pentru sezonul rece dar pentru a face acest lucru trebuie tinut cont si de perioada ideala in care trebuie realizata cosmetizarea. 

Sunt 3 etape care trebuie realizate in scopul de a-ti pregati gardul viu pentru sezonul rece: toaletarea, modul de crestere a gardului viu si tratamentele care trebuie aplicate in scopul de a feri plantele de daunatori si de probleme care ar putea aparea. 

 

Toaletarea gardului viu

 

Specialistii recomanda ca toaletarea gardului viu sa se realizeze pana la sfarsitul lunii octombrie intrucat dupa aceasta data incep sa se instaleze temperaturile scazute si orice interventie asupra aspectului gardului viu poate sa duca la degerarea capetelor inca nevindecate. Pentru tunderea gardului viu se poate utiliza un trimmer electric sau o foarfeca de gradina clasica. Elimina varfurile crengilor si asigura-te ca plantele nu au si alte probleme care sa necesite atentie.

Prin tunderea gardului viu se stimuleaza productia de muguri ceea ce va contribui la dezvoltarea armonioasa si la pastrarea sanatatii crengilor. Curata atent fiecare tufa astfel incat sa permiti ca lumina soarelui sa patrunda in interior. Aici vei putea vedea cum se toaleteaza mai exact gardul viu.

 

Forma ideala a gardului viu

 

Daca este neingrijit, gardul viu va avea un aspect neplacut. Intr-un astfel de caz va creste in forma literei ,,V”, mai exact va fi subtire la baza si foarte stufos in partea de sus. Crengile de jos sunt umbrite de partea superioara iar lumina care nu patrunde suficient de mult va duce la o desfrunzire in cele din urma. Tocmai de aceea, forma ideala a gardului viu este cel de litera ,,A”, o baza mai lata si varful mai ingust

Forma gardului viu se poate controla prin taiere. In momentul in care se realizeaza toaletarea gardului viu se incepe tunderea de la baza urcand spre varf pentru a nu strica forma ideala pentru ca toate ramurile sa se poata bucura de razele soarelui.

  

Aplicarea tratamentelor

 

Chiar daca natura are propriul sau mod de a se pregati pentru sezonul rece, acest lucru nu inseamna ca poti sa stai linistit. Toamna este momentul ideal in care se pot aplica tratamente pentru acesti arbusti. Din cauza umezelii prezente in aer, se pot forma ciuperci pe plante. Pentru combaterea lor, la magazinele specializate se pot gasi fungicide fungicide care o data aplicate pe gardul viu trateaza problema. 

Daca doresti sa ingrijesti gardul viu in mod corespunzator, atunci trebuie sa ai in vedere mai multe etape care sunt explicate mai pe larg chiar aici

De asemenea, in lunile de iarna este recomadat ca gardul viu sa se stropeasca cu solutii uleioase care combat larvele diverselor insecte care se hranesc cu frunzele si tulpina gardului viu.

Daca gardul viu este de foioase atunci aduna frunzele cazute la baza tulpinii pentru a forma un strat protector care sa le fereasca de temperaturile scazute.

In cazul in care ai un gard viu din conifere trebuie sa te asiguri ca ai indepartat crengile moarte intrucat pot sa infecteze tulpinile sanatoase. Pamantul se poate mulci folosind scoarta de copac sau poti folosi folii antiburuieni pentru a crea un strat protector. Acest tip de folie este utilizat de profesionistii din domeniu, fiind fabricat din polipropilena, este permeabila si rezistenta la radiatii UV.

Avantajele utilizarii unei astfel de folii sunt destul de multe dar printre cele principale se numara si protectia gardului viu.

Folii antiburuieni poti sa achizitionezi si din magazinul nostru online chiar de aici 

Cu siguranta, pregatirea pentru iarna a gardului viu reprezinta un pas important pe care nu ar trebui sa il pierzi din vedere. Oferind ingrijirea corespunzatoare, spatiul exterior va arata precum cele pe care le poti vedea pe copertile revistelor de specialitate.


După tag-uri


    ×